Прес-центр22 березня 2022, 12:03

У Луганській області пошкоджень різного ступеню зазнали понад 600 об’єктів. Збитки бізнесу – понад 1,6 млрд гривень

«27 днів ворог цілеспрямовано знищує інфраструктуру області, буквально рівняє з землею наші міста. Легкої прогулянки для росіян не вийшло, але й ми несемо тяжкі втрати від вторгнення окупантів. За попередніми даними, внаслідок обстрілів у Луганській області зазнали пошкоджень різного ступеню понад 600 об’єктів», - про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, руйнування завдаються об’єктам та системам критичної інфраструктури: розбомблені три мости, шкоди зазнали щонайменше 30 промислових підприємств, в тому числі виробничі майданчики фізичних осіб-підприємців та торгівельні точки.

Через постійні артобстріли ушкоджено:15 закладів охорони здоров’я, 14 загальноосвітніх навчальних закладів, 11 дитячих садочків та дитячий будинок, дев’ять адміністративних будівель та ЦНАПів, шість соціальних закладів, чотири спортивні та два об’єкти культури, чотири будівлі, в яких розміщувались правоохоронні органи та підрозділи ДСНС.

Зруйновано  466 житлових будинків.

«За попередніми оцінками, збитки бізнесу Луганщини у березні поточного року вже становлять понад 1,6 млрд гривень», - наголосив Сергій Гайдай.