Прес-центр20 грудня 2019, 15:12

У Луганській області розроблено план безпечного шкільного харчування

Департамент освіти і науки ОДА спільно з ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області розробили Регіональний план заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей у закладах освіти на 2019-2022 роки. План був розроблений відповідно до доручення Прем’єр-міністра України  щодо питань безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Нещодавно директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк та начальник ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області Ріта Холоденко провели семінар-нараду «Дотримання вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників якості харчових продуктів операторами ринку, які здійснюють організацію харчування дітей в дошкільних та навчальних дитячих закладах при Луганській обласній державній адміністрації». На захід були запрошені керівники відділів (управлінь) освіти міських рад, райдержадміністрацій, сільських та селищних рад ОТГ, закладів професійно-технічної освіти.

Були розглянуті питання організації та порядку державного контролю за виробниками та реалізаторами харчів, їх відповідальність за порушення законодавства про безпечність та якість харчових продуктів. Крім того, обговорено епідеміологічну ситуацію за поточний період 2019 року в Луганській області, інфекційні захворювання, які передаються через харчові продукти, порядок організації харчування дітей у дошкільних, навчальних та оздоровчих закладах. Не оминули увагою і результати проведення позапланових заходів державного контролю на харчоблоках закладів освіти; навчання представників відділів освіти та органів місцевого самоврядування з питань безпечності харчування в закладах освіти.

У навчальних закладах області здійснено моніторинг стану харчоблоків відповідно до системи НАССР.

Питання щодо створення належних умов, організації харчування дітей, учнів, вихованців з додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил та норм утримання закладів освіти знаходяться на постійному контролі в Департаменті освіти і науки Луганської ОДА та Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.