Прес-центр5 серпня 2016, 16:08

У Луганській області відбулась урочиста церемонія підняття прапора Національного олімпійського комітету України

Урочиста церемонія, приурочена старту ХХХІ Літніх Олімпійських ігор, пройшла 5 серпня у Сєвєродонецьку на площі перед Льодовим Палацом спорту.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, голова Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Микола Кравченко, заслужений тренер України з легкої атлетики Римма Старостіна, чемпіон ХХІІ Олімпійських ігор 1980 року з волейболу Федір Лащонов, бронзова призерка ХХVІІ Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї з велоспорту Ірина Янович та учасниця Олімпійських ігор 1972 року, переможниця Всесвітньої універсіади з легкої атлетики Ніна Бєлая.

«Сьогодні в Ріо-де-Жанейро стартує найочікуваніша спортивна подія останніх чотирьох років – відкриття ХХХІ Літніх Олімпійських ігор. Від Луганської області в Олімпіаді візьмуть участь 11 спортсменів. Ще два легкоатлети представлятимуть Україну на Паралімпіаді 2016 року. Ми пишаємося спортсменами Луганської області та бажаємо їм повернутися на рідну землю з медалями», – зазначила Ольга Лішик.

Після слів вітання учасники олімпіад урочисто підняли прапор Національного Олімпійського комітету України.

Завершилася церемонія виступом вихованців відділення художньої гімнастики Луганської обласної Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Олімпійська надія» з номером «Олімпійські кільця».

Крім цього, понад 60 юних вихованців обласних дитячо-юнацьких спортивних шкіл узяли участь у конкурсі малюнків на асфальті, який проходив на площі перед Льодовим Палацом спорту.

Нагадаємо, сьогодні о 20-й годині за бразильським часом (завтра, 6 серпня, о 2-й ночі за Києвом) в Ріо-де-Жанейро на легендарному стадіоні «Маракана» урочисто відкриються Ігри ХХХІ Олімпіади. Пряма трансляція церемонії відкриття Олімпійських ігор в ефірі на телеканалі UA:Перший.