Прес-центр6 квітня 2022, 08:04

У Луганській області відновлено виплати по лікарняних: більше 5,5 тисяч людей отримають гроші вже у квітні

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області почало оплачувати лікарняні.

Через активну фазу російської війни проти України понад місяць обласний Фонд соціального страхування не обробляв заяви-розрахунки від роботодавців.

Наразі Уряд запровадив спеціальний механізм централізованого нарахування та виплати грошових допомог, пільг та субсидій для регіонів, де органи соціального захисту населення не мають змоги працювати. Тож, для Луганської області надійшов перший транш соціальних виплат.

Станом на 05 квітня 2022 року профінансовано заяви-розрахунки страхувальників Луганщини, які були прийняті від роботодавців  07 лютого поточного року.

Слід зазначити, що перед початком російського вторгнення, 23 лютого, були профінансовані заявки за 27 січня.

Також впродовж тижня будуть профінансовані заяви-розрахунки, прийняті з 08 до 21 лютого 2022 року. Таким чином виплати за лікарняними отримають 5548 людей на загальну суму 11 млн 390 тис. гривень.

У зв'язку із наявними технічними обмеженнями та неможливістю працівників потрапити на робочі місця, страхувальникам рекомендовано заключити Договір для подання електронних документів до Фонду соціального страхування України.

Скан-копії підписаного Договору для подання електронних документів до Фонду соціального страхування України, завірені печаткою, слід надсилати на електронну адресу управління mz.lg@fssu.gov.ua.