Прес-центр25 березня 2020, 19:03

У Луганській області введено режим надзвичайної ситуації

З 25 березня поточного року розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації  № 243 у Луганській області встановлено режим надзвичайної ситуації  регіонального рівня.

Таке рішення було ухвалене Регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням очільника області Сергія Гайдая у зв’язку із загостренням загрози, пов’язаної із поширенням в Луганської області коронавірусної інфекції COVID-19 та необхідністю посилення профілактичних заходів.

Керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації призначено заступника голови облдержадміністрації Наталю Романенко.

Для оперативного реагування на події створено Штаб з ліквідації НС, який очолив начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Мірошниченко.

Вже завтра, за дорученням Сергія Гайдая, члени штаба обстежать Льодовий палац та приміщення тенісних кортів у Сєвєродонецьку щодо можливості розгортання додаткових приміщень для обсервації або мобільних госпіталів.

Комісія також розглянула питання створення так званих карантинних постів на усіх восьми блок-постах на території області.

Слід відзначити, що 36 медпрацівників з інших регіонів вже висловили готовність приїхати до Луганщини та надавати допомогу пацієнтам інфекційних відділень.  Їх розмістять у готелі в Рубіжному.

Нагадаємо, що у однієї людини, яка знаходиться на лікуванні, після повторного аналізу  підтверджено захворювання на коронавірус. 

Наразі з інших країн до Луганщини прибули 32 людини. З них, одна – направлена на обстеження до лікарні, 22 – перебувають на  самоізоляції, п’ять – на обсервації.