Прес-центр9 вересня 2022, 12:09

У Львові відкрили освітній хаб: навчатимуть IT та робочим професіям, українській та англійській мовам

Мережа Українських освітніх хабів запрацювала ще в одному регіоні України – у Львівській області.

Там безкоштовно навчатимуть IT та робочим професіям, українській та англійській мовам, розглядатимуть найзатребуваніші навички серед роботодавців, надаватимуть психологічну та емоційну підтримку, а для учнів організують систему профорієнтації на основі штучного інтелекту та навчання фізики за державною програмою із застосуванням VR-технологій. 

Освітній хаб Львівщини, перш за все, допомагатиме українцям, які вимушено перебувають на території регіону, визначитись та опанувати нову професію та навички, які допоможуть в отриманні роботи або відкритті власної справи задля можливості матеріально забезпечувати себе та свою сім’ю.

Діяльність Українського освітнього хабу Львівщини організовує Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти і Асоціація інноваційної та цифрової освіти у партнерстві із Карпатським фондом за фінансової підтримки Фонду Франції.

Цей проєкт внесено до пріоритетних у сфері освіти під час воєнних дій, які відбуваються на території України у зв’язку з агресією рф. 

Для дітей-переселенців, а також місцевих жителів передбачено багато цікавих активностей: розмовні клуби з української та англійської мов, майстер-класи, екскурсії та інші цікаві корисні заходи, а найголовніше – системне запровадження профорієнтації у загальноосвітніх навчальних закладах та можливість проходження лабораторних та практичних робіт за допомогою віртуальної реальності.

Сайт мережі Українських освітніх хабів: http://eduhub.org.ua/  

Адреса освітнього хабу Львівщини: м. Львів, вул. Івана Огієнко, буд. 18А, ауд. 406.

Телеграм-канал освітнього хабу Львівщини: https://t.me/osvitniyhublviv

Координаторка: Альона Мірошниченко, +380990221151, mirosnicenkoalona@gmail.com.