Прес-центр31 травня 2021, 17:05

У минулому році у Луганщині усиновлені 26 дітей, у поточному – семеро: Сергій Гайдай взяв участь у засіданні ТСК з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у онлайн-засіданні Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг.

Напередодні Дня захисту дітей парламентарі та уповноваженими представниками ЦОВВ провели для влади на місцях надали роз’яснення щодо діяльності служб у справах захисту дітей на місцях.

За інформацією начальника служби у справах дітей ОДА Раїси Родіної, у зв’язку з проведенням децентралізації в області було реформовано 10 служб у справах дітей, у яких працювали 46 фахівців. Наразі, 34 з них вже прийняті до новостворених служб у справах дітей, 12 поки що непрацевлаштовані. Вирішується питання створення служб у чотирьох військово – цивільних адміністраціях.

Станом на 1 січня 2021 року кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку в службах у справах дітей виконкомів міських, сільських та селищних рад, райдержадміністрацій становить 1421 дитину.

Протягом 2020 року в області було усиновлено 26 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 24 є українськими громадянами, 2 – іноземними.

Протягом поточного року усиновлено 7 дітей українськими громадянами.