Прес-центр25 липня 2019, 13:07

У містах і громадах області: у Сватівському ЦНАПі започатковано ще одну адміністративну послугу

Відтепер у Центрі надання адміністративних послуг при Сватівській райдержадміністрації оформляють паспорта  громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм та  паспорта громадянина України у форматі ID картки.

Це стало можливим завдяки  участі райдержадміністрації у проекті «Зміцнення громадської довіри» в рамках Програми UCBI II за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і сприяння органів місцевого самоврядування району.

ЦНАП розпочав свою діяльність 8 січня 2014 року. Спочатку надавалося 36 послуг, зараз – 97. Це – послуги Мін’юсту (44), Держгеокадастру (14), Державної міграційної служби (4), ДСНС  (1), послуги з реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, а також послуги у сфері речових та майнових прав (30) тощо.

У 2017 році  завдяки адміністративним послугам до районного бюджетного надійшло 372 тис. гривень, а минулоріч –  429 тис. гривень. За І півріччя цього року вже надійшло 243 тис. гривень.

Для модернізації ЦНАПу витрачено близько 1 млн гривень з залученням фінансування з різних джерел фінансування: державного та районного бюджетів, міжнародної технічної допомоги та спонсорської допомоги аграріїв району

Зроблено капітальні ремонти, енергозберігаючі заходи, технічне оснащення, забезпечення меблями.

Робота райдержадміністрації із запровадження у ЦНАП адміністративних послуг з видачі закордонних та ID паспортів відбувалася у співпраці з Управлінням Державної міграційної служби України в Луганській області та  безпосередньо Сватівським районним відділом ДМС.