Прес-центр17 cічня 2019, 15:01

У містах і районах області: на Білокуракинщині учні перших класів навчаються за новим державним стандартом

Так, у цьому навчальному році здобувають освіту у загальноосвітніх закладах в чотирьох перших класах 33 учні. Перші класи відкриті у Лозно-Олександрівській, Мирненській, Павлівській та Просторівській школах.

Усі першокласники забезпечені повністю підручниками.

У рамках Нової української школи за кошти державного та районного бюджетів закуплено 34 комплекти одномісних антисколіозних парт та стільців на суму 51 тис. 272 гривень, сучасний дидактичний матеріал – 101 тис. 741 гривень.

Також для облаштування робочих місць вчителів чотирьох перших класів придбано ноутбуки, багатофункціональні пристрої для сканування, копіювання та друкування на суму 45 925 гривень, ламінатори та витратні матеріали – 20 838 гривень.

За кошти Просторівської сільської ради для першого класу 3 шафи, стіл учительський, коркову та класну дошку у розмірі 13 264 гривень.

Крім цього, закуплено для Мирненської, Павлівської, Просторівської та Лозно-Олександрівської Солідарнівської та Шарівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів 15 проекторів, 15 інтерактивних дощок, 11 ноутбуків та 11 акустичних систем. За кошти залишків освітньої субвенції минулих років  (838 тис. 820 гривень) та обласного бюджету (76 тис. 560 гривень).

Для кожного учня отримано набори «LEGO Play Box». Закладами освіти кімнати перших класів було підключено до мережі Інтернет.

Оснащено засобами навчання з біології для Лозно-Олександрівської ЗОШ, фізики – Просторівської ЗОШ, хімії – Павлівської ЗОШ, комп’ютерним обладнанням для Мирненської ЗОШ на загальну суму 1 247 тис. 704 гривень.

Також затверджено 13 оновлених і «розвантажених» програм для учнів 1-4 класів, впроваджується новий курс «Я досліджую світ».

З жовтня 2018 року розпочалась підготовка вчителів, які будуть працювати в перших класах у наступному навчальному році.