Прес-центр4 cічня 2019, 11:01

У містах і районах області: на Кремінщині покращена матеріально-технічна база закладів культури

Цьогоріч для шкіл естетичного виховання Кремінського району придбано мультимедійний екран, ноутбук, проектор, принтер, комплектуючі для комп’ютера та меблі на загальну суму 88 774 гривень.

Проведені ремонтні роботи у Кремінській районній центральній бібліотечній системі. Там здійснена заміна вікон на металопластикові на 572,759 тис. гривень, з них з обласного бюджету 472,759 тис. гривень, та районного –  100 тис. гривень.

На забезпечення матеріально-технічної бази бібліотек Кремінського району витрачено понад 250 тис. гривень.

Для потреб районного краєзнавчого музею придбано принтер та обігрівач на 7 740 гривень.

Районний будинок культури отримав нову комп’ютерну техніку, меблі, музичну апаратуру, сценічні костюми та взуття. На ці цілі витрачено майже 450 тис. гривень.

Покращення матеріальної бази відчули на собі й сільські заклади культури. 

Так, у 2018 році проведений капітальний ремонт м’якої покрівлі Варварівського сільського будинку культури за рахунок субвенції сільської ради на 732,565 тис. гривень, та придбано п’ять металевих дверей та встановлено пандус.

Металеві двері та пандус придбано й для Нововодянського сільського будинку культури.

Проведено ремонт фойє, спортзалу та гурткової кімнати у Новокраснянському сільському клубі на суму 676 тис. гривень за рахунок бюджету сільської ради.

Теж за рахунок фінансового ресурсу місцевої ради провели заміну вікон на пластикові та заміну вхідних дверей у сільському будинку культури села Кудряшівка.