Прес-центр13 грудня 2017, 11:12

У містах і районах області: на наступний рік Міловщина подала на розгляд до ДФРР 13 проектів на загальну суму понад 41 мільйон гривень

У жовтні райрадою було затверджено Стратегію розвитку Міловського району Луганської області на період до 2020 року та План заходів з її реалізації у 2017-2018 роках.

Відповідно до цих документів проект «Будівництво футбольного поля зі штучним покриттям у селі Микільське» був включений до переліку об’єктів, що можуть фінансуватись за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті для будівництва футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України.

Також на конкурс проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України – у 2017 році направлено проект «Модернізація закладів охорони здоров’я Міловського району з метою покращення ефективності, своєчасності та якості медичної допомоги, захист пацієнтів і робітників лікувально-профілактичного закладу у разі виникнення надзвичайних ситуацій».

На 2018 рік на розгляд до Державного Фонду Регіонального розвитку подано 13 проектів на загальну вартість 41185138 гривень.

У рамках першого траншу Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, яка фінансується Європейським Інвестиційним банком, очікується надходження коштів в сумі 115,84 тис. гривень на капітальний ремонт і модернізацію спортивного залу ДНЗ «Ластівка» у смт Мілове. Також ДНЗ «Ластівка» реалізує проект придбання дитячих меблів для малечі за рахунок коштів обласного конкурсу проектів місцевого розвитку на загальною вартістю 143,6 тис. гривень.

Завдяки співпраці з Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» громадською організацією «Генезіс» здійснено мікропроект по вуличному освітленню селища з використанням сонячних фотомодулів (встановлено 13 стовпів з обладнанням).

Варто зазначити, що станом на 8 грудня  до доходної частини загального фонду місцевих бюджетів надійшло 31049416 грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів, або 102,3 % до плану, до спеціального фонду надійшло 2462655 гривень, або 101,8 % до затвердженого плану на рік з урахуванням внесених змін.