Прес-центр28 листопада 2017, 12:11

У містах та районах Луганщини реалізуються понад 300 заходів з протидії насильству

Про проведення обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 28 листопада, розповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Ця акція проводиться щорічно з 25 листопада по 10 грудня. Вона дозволяє привернути увагу громадськості до проблем ґендерної рівності та ґендерно обумовленого насильства в сім’ї,  руйнування стереотипів у сфері насильства, активізації партнерських взаємин між службами, які займаються цією проблематикою. У 2017 році акція стартувала 24 листопада у Сєвєродонецьку тематичним флеш-мобом, який водночас відбувся у 16 містах.

Також 29 листопада в облдержадміністрації відбудеться регіональний форум «Відповідальність починається з нас», у рамках якого учасники презентують існуючі напрацювання за цими напрямами. Цього ж дня відкриється неформальний майданчик ОБСЄ-кафе.

Відносно попередження насильства до жінок з числа вразливих категорій населення, у тому числі, з інвалідністю, 1 грудня в Сєвєродонецьку буде організовано форум «Жінки з інвалідністю – міфи та реальність».

Також 5 грудня на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації презентуватимуть ґендерний паспорт Луганської області.

Завершиться акція в Старобільську виїзним засіданням обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку і протидії торгівлі людьми. До заходу долучаться жінки, у яких є певні досягнення у різних сферах життя.

Загалом, у містах та районах області заплановано більше 300 тематичних заходів, кількість яких кожного року зростає.