Прес-центр9 серпня 2018, 13:08

У містах та районах області: Кремінські аграрії отримали державну допомогу

У цьому році аграрії Кремінського району отримали часткову компенсацію (25 %) вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання на  суму 680 тис. гривень.

Ці кошти виділені згідно з Порядком використання коштів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2017 року № 130.

Крім того, на виконання постанови від 7 лютого 2018 року №107, що затверджує Порядок  використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, вісім місцевих господарств отримали  дотацію за утримання корів у розмірі 114 750 гривень.

Також надійшли виплати дотацій за утримання молодняку великої рогатої худоби фізичним особам на суму 94 тис. гривень.

Дотація перерахована згідно з прийнятими заявам від громадян станом на 1 травня 2018 року.

Нагадаємо, що документи для нарахування дотації приймаються органами місцевого самоврядування (сільські, селищні, міські ради, об’єднані територіальні громади) протягом року, а нарахування відбувається  станом на 1 травня, 1  вересня та 1 грудня 2018 року.

До 1 грудня поточного року управління агропромислового розвитку Кремінської райдержадміністрації продовжує прийом заяв від фізичних осіб на отримання дотації за доїльні установки.

Наразі відповідно до розпорядження голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 8 листопада 2017 року № 825 по Кремінському району надано таку компенсацію за три установки індивідуального доїння.

За кожним із зазначених напрямів надання державної підтримки робота триває.