Прес-центр7 серпня 2020, 16:08

У наступному році побудуємо дорогу від Троїцького до Рубіжного, – Сергій Гайдай на зустрічі з жителями району

У Троїцькому районі голова облдержадміністрації Сергій Гайдай перебував сьогодні, 7 серпня.

Під час зустрічі з місцевим активом його багато запитували про стан автошляхів регіону.

«Хто-небудь із вас їздив новою дорогою від Сєвєродонецька до Станиці Луганської? Таку ж якісну ми побудуємо у 2021 році сполученням Троїцьке – Рубіжне. Необхідні документи вже оформлюють, у вересні вони мають бути готові», – наголосив Сергій Гайдай.

Він зауважив, що взимку мають бути проведені тендери. Об’єкт розділять на декілька ділянок, які ремонтуватимуть одночасно різні підрядники. Це пришвидшить виконання робіт.

На дорозі одразу будуватимуть майданчики для встановлення вагових комплексів, де зупинятимуть перевантажені фури, щоб уберегти новий автошлях.

Крім того, до кінця року буде спрямоване додаткове фінансування на відновлення місцевих доріг цього району – там, де відбувся тендер, але відсутня достатня кількість коштів.

Очільник Луганщини нагадав, що цьогоріч в області ще відбудують напрямки від Золотого до Сєвєродонецька та від Старобільська до Новоайдара.

Він відповів на запитання жителів району стосовно земельної реформи, децентралізації, змін у медицині та узяв місцеву проблематику на контроль. А деякі з цих питань – і Державний експерт Директорату координації та оцінки регіональної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України Денис Рибальченко, якій також узяв участь у зустрічі із жителями Троїцького району.

Голова облдержадміністрації акцентував, що Денис Рибальченко допомагатиме більш швидкому вирішенню проблемних питань Луганщини в Кабінеті Міністрів України.

Стосовно інвентаризації земельних ділянок Сергій Гайдай акцентував: «Знаєте, скільки Луганщина мала би отримати від інвентаризації усіх земель? Майже 2 мільярди гривень! Однак цю копітку роботу ніхто не починав. Це необхідно зробити одразу після адміністративно-територіальної реформи».