Прес-центр17 травня 2017, 13:05

У навчальних закладах Луганщини провели заходи з нагоди Року Реформації

На виконання Указу Президента України «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» у навчальних закладах Луганської області протягом лютого-травня 2017 р. були проведені різноманітні заходи з нагоди цієї знакової події світової історії: «Реформація — народження нової Європи», «Реформація і сучасна Україна», «Багатство в різноманітності. Релігійні конфесії в Україні», «Історичні портрети діячів Реформації» тощо.

Так, учні Державного професійно-технічного навчального закладу «Лисичанський професійний гірничо-промисловий ліцей» узяли участь у літературно-історичних читаннях «Пам`ятки духовної культури», а у гуртожитку Державного навчального закладу «Сєвєродонецький професійний ліцей» відбувся круглий стіл «Від реформації серця — до реформації країни», під час якого було обговорено значення феноменів Реформації для сучасного світу й України.

Цікаво та незвично відзначили цю подію у Рубіжанському професійному хіміко-технологічному ліцеї: по ліцейському радіо транслювались видатні твори духовної християнської музики, а на урок-презентацію «Видатні діячі протестантизму» було запрошено служителів різних християнських конфесій.

Із метою усвідомлення учнівською молоддю та донесення до місцевих громад здобутків Реформації для Європи та України прес-центри навчальних закладів виготовили інформаційні бюлетені, буклети, у бібліотеках створено тематичні папки та полиці.

Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації підкреслює: «Світ швидко змінюється, з`являються і зникають міста і держави, тільки християнство продовжує нести світло й вселяти надію. Упевнені, проведені заходи посіяли зерна добра й людяності в душах наших учнів».