Прес-центр12 червня 2020, 14:06

У навчальних закладах області готуються до проведення ЗНО в умовах карантину

Результати пом’якшення карантинних заходів, підготовку до пропуску оcіб, які зареєструвались на ЗНО – 2020, розглянули на розширеному засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області захворювання на COVID-19.

Зокрема, зазначено, що послаблення обмежень у інших регіонах призвело до зростання захворюваності серед працівників закладів громадського харчування. Тому, щоб убезпечити працівників Держпродспоживслужби, які щоденно контролюють ситуацію на ринках, у кафе та ресторанах, вирішено запровадити для них регулярне ПЛР – тестування.

Крім того, фахівці Держпродспоживслужби будуть включені до складу моніторингових комісій  щодо організації ЗНО.

За підсумками обговорення питань щодо зниження ризиків, пов’язаних із організацією зовнішнього незалежного оцінювання, вирішили: забезпечити дотримання протиепідемічних заходів при перевезенні учасників ЗНО, виконання завдань з медичного обслуговування та нагляду під час ЗНО, а також впровадити у закладах охорони здоров’я тестування контингентів, визначених наказом МОЗ України від 20 травня 2020 року №1227, методом ІФА, а у разі необхідності методом ПЛР уповноважених осіб, які залучені до роботи на КПВВ «Станиця Луганська».