Прес-центр16 жовтня 2018, 10:10

У Новоайдарському районі відкрили меморіальну дошку Павлу Гречишкіну

У рамках Всеукраїнської акції «Покрова Героїв», спрямованої на сприяння консолідації українського суспільства навколо ідей спільного майбутнього, захисту територіальної цілісності України, в області відбулась низка заходів для учасників з 11 областей України.

Ранок суботи, 13 жовтня, розпочався з поїздки до міста Кремінна у Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії». На гостей чекала насичена програма перебування та екскурсія закладом.

Цього ж дня заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрія Клименко провів засідання «круглого столу».

Відкриваючи захід, Юрій Клименко розповів про розвиток Луганщини та акцентував увагу на проблемах, з якими стикається область. Він подякував гостям за приїзд до Луганщини та зазначив, що для нас вкрай потрібні такі масштабні заходи, оскільки потрібно руйнувати стереотипи та розказувати країні про сьогодення нашої області.

На порядку денному засідання розглядалися питання підготовки педагогів до організації національно-патріотичного виховання, його сучасний стан і перспективи в контексті викликів сьогодення. Крім цього, присутні обговорили практичний досвід громадських організацій щодо патріотичного виховання дітей та молоді в Луганській  області.

Після цього, учасники заходу відвідали Новоайдарський район. Вони долучились до урочистого покладання квітів до пам’ятного знаку на честь військовослужбовців 27-ї окремої реактивної Сумської артилерійської бригади Збройних Сил України та відвідали пам’ятник Воїнам АТО, які загинули у Новоайдарському районі.

Також на делегацію чекала пізнавальна екскурсія у Новоайдарському районному краєзнавчому музеї, в якому зібрано унікальну колекцію одягу «Народний костюм Новоайдарщини кінця ХІХ- початку ХХстоліть».

Завершальною подією вечора стала поїздка до села Гречишкине, де відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Павлу Гречишкін, військовослужбовцю Армії Української Народної Республіки, який родом з Новоайдарського району.

Організатори Акції – Міністерство молоді та спорту України спільно з управлінням молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

Нагадаємо, «Покрова Героїв» зібрала на Луганщині близько сотні учасників з 11 областей. Захід тривав три дні, з 12 по 14 жовтня.