Прес-центр2 лютого 2018, 15:02

У Новоолександрівці відновлюється українська влада

За дорученням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з мешканцями нещодавно звільненого селища Новоолександрівка Попаснянського району зустрівся його заступник Юрій Клименко.

«Новоолександрівка з 2014 року перебувала у безвладді. Чотири роки мешканці були позбавлені елементарних благ цивілізації – світла, газу та води. Майже 90 зі 100 подвір’їв пошкоджені або знищені вщент. У селі залишилось 17 мешканців, переважно літні люди. Тож, у першу чергу, ми маємо забезпечити  енергопостачання та медичне обслуговування селян», – зазначив Юрій Клименко.

Очільник області узяв на особистий контроль відновлення основних комунікацій та роботи фельдшерсько-акушерського пункту. Тим, хто потребує невідкладної медичної допомоги, її нададуть фахівці Попаснянській районної лікарні.

Також, Юрій Гарбуз доручив підготувати пакет документів щодо виключення селища Новоолександрівка з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, аби мешканці Новоолександрівки мали змогу отримувати соціальні виплати у повному обсязі.