Прес-центр26 квітня 2018, 18:04

У Новопсковській ОТГ створено надсучасний ЦНАП

У першій в Україні Новопсковській об’єднаній територіальній громаді відкрито сучасний Центр надання адміністративних послуг.

У ЦНАПі обладнано 10 робочих місць, фронт-офіс, придбано необхідні меблі, облаштовано зони очікування, дитячий куточок, серверну кімнату та приміщення для відпочинку персоналу.

Відтепер 12 тисяч жителів Новопсковської ОТГ зможуть отримувати понад 60 адміністративних та 20 соціальних послуг у сучасному форматі, в тому числі, й з надання внутрішніх та закордонних паспортів громадянина України.

«Децентралізація – це можливість для територій кардинально змінити своє життя. Але, для цього вони мають навчитись брати на себе відповідальність, як це роблять у Новопсковській громаді. Цей проект – символ якісно нових відносин влади та людей. Децентралізація означає, що справа за вами, але робити її ми будемо разом», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян під час урочистого відкриття Центру адміністративних послуг.

Він подякував програмній менеджерці Представництва Європейського Союзу в Україні Хельзі Пендер та керівнику Програми відновлення і розбудови миру ПРООН Віктору Мунтяну за фінансову підтримку, капітальний ремонт приміщення ЦНАПу, оснащення його всім необхідним обладнанням та програмним забезпеченням.

Для маломобільних групп населення вхід до приміщення ЦНАПу облаштований пандусом, розширено дверні отвори.

Для батьків з дітьми створено дитячий куточок з іграшками, книгами, розмальовками. У туалетній кімнаті встановлено пеленальний столик.

Вартість проекту становить 69 746 доларів США, громада зробила свій внесок, долучившись до благоустрою території та утеплення будівлі за бюджетний кошт.

«Завдяки підтримці Європейського Союзу, ПРООН допомагає створенню у Луганській та Донецькій областях мережі сучасних адміністративних центрів, розвиваючи спроможність персоналу надавати послуги громадянам у своїх населених пунктах на високому рівні, включно з обслуговуванням осіб з інвалідністю, людей похилого віку та жінок з дітьми», – прокоментував подію Віктор Мунтяну.

Зі свого боку пані Хельга Пендерна наголосила: «Підтримка реформи децентралізації є пріоритетом діяльності ЄС в Україні, зокрема в постраждалих від конфлікту Луганській і Донецькій областях. Тому ми активно підтримуємо діяльність Агентств регіонального розвитку у цих регіонах. Я рада, що Новопсковська територіальна громада продовжує демонструвати успіхи в наданні якісних послуг і ставати ближчою до людей. Центр став єдиним вікном для отримання громадянами різних документів, реєстрації місця проживання, відкриття бізнесу або реєстрації нерухомості, і це доступно кожному».

Слід відзначити, що ЄС та ПРООН провели навчання для членів персоналу ЦНАПу, щоб допомогти їм опанувати нові робочі навички.