Прес-центр30 вересня 2019, 17:09

У облдержадміністрації відбулось чергове засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства

Сьогодні, 30 вересня, заступник голови ОДА Катерина Безгинська провела засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації.

На початку заходу вона повідомила, що з 26 членів Координаційної ради на засіданні присутні 18. Також запропоновано внести до порядку денного презентацію довідника активних громадських організацій Луганщини, що діють у 2019 році й розглянути проблемні питання етапів проходження конкурсів/проєктів інститутів громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з місцевих бюджетів.

Виконуючий обов’язки директора Департаменту масових комунікацій ОДА Андрій Зайцев презентував довідник активних громадських організацій та політичних партій Луганщини, які діють у 2019 році. Він наголосив на тому, що це видання сприятиме налагодженню співпраці та покращанню комунікацій державних органів влади з громадськістю. Крім того, довідник буде розміщено на офіційному сайті облдержадміністрації у відкритому доступі для завантаження.

Також доповідач розповів про основні етапи оформлення документів для проходження конкурсів/проєктів інститутів громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з місцевих бюджетів. Першим етапом є організація проведення конкурсу з боку облдержадміністрації, другим – процес оформлення фінансових документів у казначейській службі.

Голова правління ГО «Сєвєродонецька агенція розвитку громади» Віра Попсуй наголосила на важливості реалізації інститутами громадянського суспільства проєктів, профінансованих з міського бюджету. Вона розповіла про реалізовані проєкти у Сєвєродонецьку у минулому році. Громадська активістка зауважила, що наприкінці 2019 року буде оголошено новий конкурс проєктів для інститутів громадянського суспільства.