Прес-центр10 липня 2020, 14:07

У першому півріччі міськими та районними центрами зайнятості Луганщини працевлаштовано понад 9,5 тисяч осіб

За шість місяців міськими та районними центрами зайнятості працевлаштовано 9,6 тисяч осіб.

В умовах карантину цей показник зменшився майже на 10 %, адже частина роботодавців були змушені призупинити або скоротити діяльність.

До центрів зайнятості подали вакансії 2,5 тисячі роботодавців, що на 4,6 % більше аналогічного періоду минулого року. Загальна кількість вакансій становила 11,1 тисяч одиниць.

Важливо, що базові центри зайнятості впоралися з додатковим навантаженням щодо оформлення допомоги по частковому безробіттю.

Так, станом на 9 липня на Луганщині прийнято 3513 позитивних рішень на виплату допомоги 4750 ФОПам-одноосібникам і найманим працівникам.

Через карантин уведені певні обмеження в наданні освітніх послуг Державної служби зайнятості.

Зокрема, впроваджено дистанційну форму професійно-технічного навчання. Втім одразу після послаблення карантину в Луганському ЦПТО відкрилися нові групи з дотриманням усіх санітарних і протиепідемічних заходів: за професіями «Офісний службовець (бухгалтерія)» і «Робітник з комплексного обслуговування і ремонту будинків».

Особливої актуальності набула онлайн-самоосвіта за допомогою ряду платформ: «Coursera», «Освітній портал ДСЗ», «Дія. Цифрова освіта», «Прометеус».