Прес-центр26 вересня 2019, 16:09

У підрозділах, що відповідають за дороги, тривають кадрові зміни, – Віталій Комарницький під час колегії облдержадміністрації

Засідання провів сьогодні, 26 вересня, голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Про результати діяльності управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області облдержадміністрації та Служби автомобільних доріг у Луганській області за 9 місяців 2019 року доповіли керівники підрозділів – Андрій Чумак та Юрій Бережной, відповідно.

Багато запитань щодо якості та обсягів виконання робіт, а також подальших планів відновлення автошляхів надійшло до них від керівників територій.

По виконанню низки з них Віталій Комарницький надав відповідні доручення.

«Наразі Андрій Чумак виконує обов’язки начальника управління – через низькі показники виконання робіт пішов з посади у минулому місяці керівник управління Артем Арапов, – зазначив очільник Луганщини. – Втім, залишаються питання до деяких співробітників управління. Ми мали 439 мільйонів на цей рік та певний залишок коштів. Потрібно не освоєння коштів, а якісне виконання ремонтів. Людей не хвилює відсоток зробленого – по автошляхах області важко проїхати!»

Як повідомив Юрій Бережной, працівників служби, які не відповідали професійним критеріям, або стали фігурантами кримінальних проваджень, звільнено або відсторонено від виконання посадових обов’язків. Зокрема, звільнено заступника начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області та спрямовано відповідне подання щодо звільнення ще одного заступника.

Загалом обсяг фінансування з експлуатаційного утримання та поточного дрібного ремонту доріг державного значення на 2019 рік складає 165,5 млн гривень. Наявного обсягу фінансування, за словами Юрія Бережного, недостатньо для утримання доріг в осінньо-зимовий період та проведення аварійних робіт, у зв’язку з чим  направлено запит до Державного агентства автомобільних доріг України з питань додаткового фінансування.

«Вважаю роботу обласної Служби автомобільних доріг незадовільною. Ми не отримаємо додаткових коштів із низьким відсотком виконання ремонтів. Більш того, на попередньому засіданні колегії було акцентовано, що роботи на мосту через річку Красна у Сватовому повинні завершитися 15 вересня. Однак, вже кінець місяця, а ремонт ще триває – існує питання до організації робіт. Гроші є, а роботи не організовані – це питання до керівника», – наголосив Віталій Комарницький.

Він також поінформував, що у вересні внесені зміни до складу колегії облдержадміністрації. Зокрема, уведено першого заступника начальника Головного управління – начальника 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях Віталія Винниченка, т.в.о. ректора Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка Миколу Карчевського, першого заступника голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка, в.о. ректора Луганського національного аграрного університету Ростислава Подольського, народного депутата України Максима Ткаченка.