Прес-центр18 червня 2018, 12:06

У Попаснянському районі відбувся «Байбак-fest – 2018»

Попасна прийняла черговий, літній, етап обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest – 2018». Цей фестиваль-конкурс щосезонно один раз на два роки крокує містами та районами Луганщини.

До участі в фестивалі долучилися майстри декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, виконавці, фольклорні, театральні, музичні, хореографічні колективи, ансамблі народної пісні з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, а також Сватівського і Станично-Луганського районів.

Попаснянський район представляли аматори народного мистецтва з Мирнодолинської, Вовчоярівської, Білогорівської селищних рад та Попаснянської міської.

На головній площі міста відбувся святковий ярмарок декоративно-ужиткового мистецтва. Вишиті сорочки та рушники перемежовувалися із майстерно виконаними виробами з бісеру, стрічок, тканин, деревини. Крім того, всі учасники фестивалю мали змогу поласувати кулінарними смаколиками, виготовленими за українськими народними рецептами.

Тим часом на центральній сцені міста просто неба тривала конкурсна програма з обрядових і родинно-побутових дійств. Цього разу її присвятили народним дитячим іграм, в яких брали учать всі бажаючі.

А у районному Будинку культури учасники фестивалю демонстрували свою вправність з виконання народних пісень, танцю, музикування тощо.

Наступними естафету фестивалю-конкурсу «Байбак-fest – 2018»  приймають Станично-Луганський (осінній етап) та Новоайдарський (зимовий) райони.