Прес-центр26 лютого 2018, 12:02

У прифронтових населених пунктах розповіли, як попередити домашнє та ґендерне насильство

На Луганщині продовжується серія виїзних інформаційних заходів у рамках пілотного проекту «Відповідальність починається з нас».

У рамках проекту в Попаснянському районі визначено відповідних контактних осіб із числа місцевих жителів. Вони пройшли відповідне навчання з метою надання первинної допомоги постраждалим, роз’яснення їх прав, перенаправлення та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Протягом лютого-березня за підтримки Попаснянської райдержадміністрації та міжнародних організацій Médecins du Monde, Фонду ООН у галузі народонаселення та Action Against Hunger проводяться інформаційні заходи у громадах, де працюють ці контактні особи.

Так, у місті Гірське та селі Новоіванівка їм дали роз’яснення щодо надання невідкладної допомоги постраждалим від насильства безпосередньо за місцем проживання, проблематики насильства та шляхів допомоги, стійкого збільшення кількості офіційних звернень з приводу домашнього насильства, що фіксуються на Луганщині та є свідченням поступового виходу тематики насильства за межі приватності.

Усього першими виїзними заходами охоплено більше 250 осіб. У лютому-березні 2018 року проведення подібних інформаційних заходів триватиме. Наступні інформаційні заходи будуть організовані в селах Тошківка та Тошківка-1.