Прес-центр5 березня 2020, 16:03

У прифронтовому Валуйському відкрили відновлену амбулаторію

Як повідомлялося вчора під час зустрічі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая та Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, сьогодні у Валуйському Станично-Луганського району буде відкрито амбулаторію.

За дорученням Сергія Гайдая його заступниця Катерина Безгинська взяла участь в урочистому відкритті медичного закладу. Вона разом з Іштваном Ійдярто та Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом завітали до прифронтового Валуйського.

Відремонтована будівля сільської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини була відновлена та облаштована за кошти угорських партнерів.

Під час урочистого відкриття амбулаторії Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто наголосив: «Незважаючи на умови роботи та життя на прифронтовій території, місцеві медики не полишили своєї важкої та необхідної праці. Тому нам було важливо підтримати цих людей, покращивши лікарню, тим самим висловити свою вдячність».

Заклад розрахований на надання медичної допомоги місцевим жителям і людям з тимчасово окупованих територій.

Після урочистого відкриття, делегація відвідала КПВВ «Станиця Луганська». Вони ознайомились з роботою контрольно-пропускного пункту.