Прес-центр5 липня 2017, 10:07

У проекті «Class-Act: Схід-Захід» взяли участь школярі зі Щастя

У Великій залі Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського відбулася прем’єра постановки за творами підлітків – учасників другого мистецько-соціального проекту «Class Act: Схід-Захід». У виставі зіграли зірки українського театру Римма Зюбіна, Олексій Вертинський, Олеся Жураківська, Ганна Кузіна, В’ячеслав Довженко, Катерина Вишнева та інші.

Захід вже вдруге збирає у Києві старшокласників для втілення у життя унікального театрального проекту, який народився у Великій Британії 20 років тому. Цього року у ньому взяли участь десять учнів 8-10 класів зі школи №1 міста Щастя, що розташоване лише за кілька кілометрів від лінії розмежування на Луганщині, та школи містечка Клесів у Рівненській області.

«Другий рік поспіль цей проект концентрує навколо себе велику увагу. Це є свідченням великої сили культури у об'єднанні країни, того, що ми маємо велике майбутнє. Адже мистецтво дарує нам нагоду відчувати любов та біль, сум та радість, іронію та глибинну філософію життя. Це те, що робить нас єдиними, – сказав під час свого виступу Міністр культури України Євген Нищук. – Переконаний, що після столиці цей проект мав би бути реалізований також і на сході країни. І я прагну залучити до здійснення цього усі ресурси та можливості. Цю постановку має побачити якнайбільше глядачів, адже театральне мистецтво дивовижне – над виставою можна працювати рік-два і не сказати усього, а можна лише за кілька тижнів напрацювати дуже чесні, дуже щирі, дуже органічні речі, які вражають і тримають увагу. Вітаю всю команду, яка зробила титанічні зусилля та зрештою досягла такого прекрасного результату».

Впродовж п’яти днів учасники «Class Act: Схід-Захід» писали актуальні п’єси під керівництвом кураторки проекту Наталі Ворожбит та відомих драматургів з усієї країни. А ще п’ять днів із текстами працювали режисери, актори та художники, аби втілити театральні пошуки підлітків зі сходу та заходу України на столичній сцені.

http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245254625&ca...