Прес-центр28 вересня 2022, 08:09

У псевдореферендумі на Луганщині взяли участь стільки ж людей, скільки мали право голосу десять років тому – з урахуванням сотень тисяч евакуйованих та емігрантів. Мобілізовані на росії вже на фронті без підготовки. Хороші новини від Президента

Майже ніхто не дивується результатам цього кількаденного неволевиявлення. Обурені – тисячі, здивовані, мабуть, одиниці.

Цифри можна намалювати будь-які, як і «правильно» порахувати пусті чи невірно заповнені папірці для голосування. Важко це назвати бюлетенями.

На виборах народних депутатів України у жовтні 2012 року, коли ще також голосувала вся Луганщина, до списків були включені 1, 829 млн осіб.

Наразі ми маємо 1,662 млн, яких привели голосувати. Із урахуванням явки лише у 94 %, маємо 1,768 млн населення, яке мало право голосувати, але не мало права голосу.

Тобто, з урахуванням катастрофічної щорічної негативної різниці між кількістю народжених і померлих на території так званої «лнр», в організаторів «референдуму» виходить, що населення за ці роки зменшилося лише на 60 тисяч осіб.

До цих 60 тисяч різниці входять не тільки померлі, а й сотні тисяч переселенців в межах України – тільки протягом весни-літа 2022 року офіційно зареєстрованих понад 320 тисяч переміщених осіб.

Багато хто ще не зареєструвався, або користується довідкою, отриманою 7-8 років тому. Десятки тисяч луганчан виїхали в країни Європи.

До цих 60 тисяч різниці увійшли загиблі та скалічені, яких росія примусово мобілізувала під час вторгнення. Напевно, й полонені та зниклі без вісти.

Багато й тих, хто за ці вісім років облаштувався на росії. Та й там нібито проголосували  402 тисячі або 99,35 %. Тобто усі заробітчани та біженці мали кинути роботу і дістатися 181-ї виборчої дільниці. Їхати в інше місто? Байдуже! До сусіднього регіону – також.

Порахували всіх!

Лише тиждень тому на росії оголосили часткову мобілізацію, а перші призовники вже дісталися фронту. Зокрема, поповнення прибуло до підрозділів 1-го танкового полку 2-го мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії рф. Підготовка з ними не проводилася взагалі.

Як із тими, коло примусово забрали на окупованій частині Луганщини. Але добрих новин для них нема. Є для нас.

Як повідомив Президент Зеленський сьогодні вночі: «Щодо фронту, то скажу коротко й поки що без деталей, хоч вони будуть хороші: просуваємося вперед і звільняємо нашу землю».

Упродовж 27 вересня авіація Сил оборони України завдала 17 ударів по ворогу. Підтверджено ураження 14 районів зосередження живої сили і військової техніки, 3 опорних пунктів та 7 позицій зенітних ракетних комплексів. Крім того, за добу, українські підрозділи протиповітряної оборони знищили літак, 6 БпЛА та керовану авіаційну ракету Х-59 ворога.

Ракетні війська і артилерія уразили 12 районів зосередження живої сили та техніки противника, 4 склади з боєприпасами, позиції засобів протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, зокрема, автоматизовану станцію перешкод «Житель».

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Миколаївка Друга, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка та Безіменне.

Росіяни обстріляли наступні населені пункти:

- на Краматорському напрямку: Рідкодуб, Катеринівка, Старий Караван, Голубі Озера, Верхньокам’янське, Дворічне, Дронівка, Закітне, Міньківка;
- на Бахмутському напрямку: Спірне, Сіверськ, Серебрянка, Нью-Йорк, Бахмутське, Весела Долина, Яковлівка, Білогорівка, Роздолівка, Бахмут, Соледар, Нью-Йорк.