Прес-центр14 грудня 2018, 15:12

У рамках Президентської програми сільські лікарі Луганщини отримають новий службовий автотранспорт, – Сергій Філь

«Завдяки програмі Президента України Петра Порошенка «Сільська медицина» і його активній позиції ситуація в області почала змінюватись, – зауважив виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації. – Ми активно почали будувати нові сільські амбулаторії. Роботи йдуть за графіком, це будуть енергоефективні будівлі, забезпечені сучасним обладнанням. У комплекті до них надаються ще й медичні автомобілі. Першу партію ми вже отримали. Це шість нових машин моделі Renault Duster. Найближчим часом очікуємо ще дві».

Службовий автотранспорт закуплений за рахунок субвенції з державного бюджету. Вони передаватимуться у медичні амбулаторії сільській місцевості, а саме – Міловського, Новоайдарського, Новопсковського, Попаснянського, Старобільського та  Троїцього районів.

Сергій Філь подякував Президенту, що Луганщина і далі залишається одним з пріоритетних регіонів. «На обласному рівні ми робитимемо все, що від нас вимагається, для результату», – додав він.

Слід зазначити, що у державному бюджеті на наступний рік закладено 1 млрд гривень субвенції місцевим бюджетам України на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

У 2017-2018 роках на реформу сільської медицини було виділено 5 млрд гривень. Ці кошти спрямовуються на будівництво нових сучасних медамбулаторій у сільській місцевості та закупівлю автомобілів для лікарів. Всього планується побудувати 516 медамбулаторій і зараз вже майже всі області розпочали будівництво нових закладів. Одним із лідерів є Луганська область.