Прес-центр7 жовтня 2019, 09:10

У районі проведення ООС СБУ виявила чергові схованки бойовиків із військовими засобами ураження

Служба безпеки України продовжує заходи щодо попередження незаконного витоку засобів ураження із району проведення ООС у мирні регіони країни.

На початку жовтня у Луганській та Донецькій областях виявлено схованки із військовими засобами ураження, залишені проросійськими терористами для проведення диверсій на контрольованій державою території.

У місті Гірське на Луганщині, що у п’ятнадцяти кілометрах від лінії розмежування, правоохоронці вилучили із колодязя у дворі нежилої оселі двадцять сім реактивних освітлювальних патронів, п’ять гранат Ф-1 та РГД-5, запал для гранат, понад сімсот набоїв різних калібрів, чотири планки швидкого спорядження до автомату Калашникова, аптечку з медпрепаратами виробництва РФ, камуфльований одяг.

За даними співробітників СБУ, схрон у 2014 році заклав місцевий бойовик бандугруповання «Призрак», який наразі перебуває на території окупованого Первомайська у складі російсько-терористичних НЗФ.

Інший схрон знешкоджено у селі Дача Бахмутського району Донеччини, у колишньому місті дислокації так зв. «1 АК народної міліції ДНР». У схованці в занедбаному будинку терористи заклали протитанкову міну, два снаряди до гармати та близько 4 тисяч набоїв різних калібрів.

У межах відкритих кримінальних проваджень за статтею 263 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Заходи з виявлення та вилучення арсеналів проводилися спільно з Національною поліцією України.

За інформацією прес-служби 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях