Прес-центр1 листопада 2019, 13:11

У річницю прийняття резолюції 1325 «Жінки, мир, безпека» для студентської молоді проведено інформаційну акцію

З нагоди 19 річниці прийняття резолюції Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля було проведено інформаційну акцію для молоді.

Під час акції усі бажаючі із числа студентів та викладачів мали змогу отримати інформаційні матеріали щодо змісту та мети резолюції, пройти тематичну вікторину та дізнатися більше про резолюцію 1325 і участь жінок у врегулюванні конфліктів.

Крім цього, учасники більше дізналися безпосередньо про діяльність СММ ОБСЄ на Луганщині.

Нагадаємо, 31 жовтня 2000 року була прийнята резолюція Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», яка визнає різний вплив війн та конфліктів на жінок і чоловіків, підтверджує необхідність збільшення ролі та участі жінок у переговорних процесах із встановлення миру, у діях із підтримки миру та миробудуванні. Основний зміст резолюції – це увага до прав жінок, участь жінок у процесах прийняття рішень та вирішенні конфліктів і допомога жінкам, які постраждали від конфліктів. Україна долучилася до виконання резолюції у 2016 році, затвердивши Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.