Прес-центр6 травня 2021, 10:05

У Рубіжному та Лисичанську працюватимуть поліцейські мобільні групи реагування на факти вчинення домашнього насильства

У містах Рубіжне та Лисичанськ запрацюють поліцейські мобільні групи реагування на факти вчинення домашнього насильства.

У рамках комплексної підготовки поліцейських, які за підсумками відбору включені до складу мобільних груп, 5 травня проведено тренінг щодо налагодження міжвідомчої взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання і протидії домашньому насильству.

Під час тренінгу розглянуті практичні аспекти співпраці соціальних служб та поліції, механізм взаємоінформування про випадки насильства, перенаправлення до спеціалізованих служб підтримки постраждалих.

Слід зазначити, що у Сєвєродонецькому районному управлінні поліції у лютому створено сектор з протидії домашньому насильству. Враховуючи актуальність проблеми домашнього насильства та важливість оперативного реагування на нього, прийнято рішення про поширення цього досвіду в інших містах області та створення аналогічних груп у містах Лисичанськ та Рубіжне.

До участі у навчанні поліцейських долучилися представники Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, управління соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації, мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства, що працює в місті Сєвєродонецьк.