Прес-центр16 грудня 2021, 15:12

У Рубіжному відкрили сучасний центр розмінування ДСНС

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь у відкритті Частини піротехнічних робіт ДСНС у Рубіжному.

У вітальному слові в.о. голови облдержадміністрації наголосив: «Ви не тільки рятуєте людські життя та здоров’я від пожеж, а й займаєтесь важливою для всієї Луганщини справою – розчищаєте нашу землю від вибухонебезпечних предметів. Експерти приходять до висновків, що на розмінування території області знадобиться  не один десяток років. Сподіваюсь, що новостворений центр, який буде оперативно та скоординовано діяти тут, стане вагомим внеском у безпеку наших земляків».

Також він вручив обласні відзнаки співробітникам підрозділів ДСНС Луганщини.

Учасники заходу оглянули частину, де вже працюють піротехніки та,  завдяки спеціалізованій системі IMSMA, у режимі реального часу ознайомились із роботою піротехнічних бригад у Тошківці та Боброво. Після обстеження ділянки буде оформлено та надано звіт до міжрегіонального центру піротехнічних робіт у Харківській області. Крім того, на онлайн-мапі будуть відмічатись усі обстежені та розміновані ділянки.

У заході також взяли участь Директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС  Володимир Демчук, заступник Командувача Об’єднаних сил з питань застосування сил та засобів ДСНС Роман Гордовий, очільник ГУ ДСНС у Луганській област Михайло Пшик, а також делегації представників міжнародних гуманітарних місій – Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні, ПРООН, Данської ради з питань біженців/ Данської групи з розмінування тощо.