Прес-центр20 серпня 2020, 09:08

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля створять лабораторії для дистанційного навчання

11 серпня Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» та Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля підписали грантову угоду.

За грантом «Підтримка дистанційного навчання для Східноукраїнського національного університету імені В.Даля» в університеті розвиватимуть дистанційне навчання. Бюджет гранту складає близько 600 000 грн.

Проєкт USAID закупить та встановить обладнання та допоміжне програмне забезпечення для двох лабораторій дистанційного навчання: конференц-набори, ноутбуки, проєктор, інтерактивну дошку. Проєкт USAID надасть чотири індивідуальні набори для відеоконференцій та запису - конференц-набори та ноутбуки. Близько 50 викладачів університету пройдуть підготовку для ефективного використання нового обладнання. Також створять 40 навчальних матеріалів для відповідних навчальних програм, які будуть розміщені на платформі для дистанційного навчання.

Завдяки новим комплектам – ноутбукам, наборам для конференц-зв’язку - викладачі зможуть розробити і записати нові курси, лекції, які покращать навчальний процес навіть за умов карантину.

Нагадаємо, що це друга грантова угода Проєкту USAID та СНУ ім. В. Даля. У травні 2020 року університет отримав грант від Проєкту USAID «Модернізація інженерної освіти для підтримки конкурентоспроможності промисловості Луганської області».

Зараз у СНУ імені В.Даля навчаються понад 6500 студентів.

Грантова та освітня допомога підприємцям на Сході України надається Проєктом USAID в рамках інформаційної кампанії «Схід економічних можливостей». Кампанія покликана привернути увагу всієї України до потреб і можливостей Сходу, адже ще ніколи у регіоні не було стільки ініціатив, покликаних покращити рівень життя населення, розвивати бізнес у перспективних галузях економіки, відновлювати інфраструктуру. Ще ніколи не було стільки проєктів, готових залучати інвестиції та допомагати стати регіону сильним, креативним та привабливим для роботи й життя.