Прес-центр3 квітня 2017, 11:04

У Сєвєродонецькому центрі зайнятості відкрився центр підтримки підприємців

У рамках модернізації послуг служби зайнятості та орієнтації їх на європейський рівень в Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості розпочав свою роботу Консалтинговий центр із забезпечення безоплатного підтримки підприємців.

 

Відкриваючи Консалтинговий центр, директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський зазначив, що реалізовані службою вже протягом багатьох років проекти, мають на меті втілення сучасних інформаційних технологій та нових форм роботи.

 

Наразі триває впровадження відеовакансій, скайп-співбесіди та відео-резюме. Є прагнення використовувати і наповнити простір центрів зайнятості як платформу для коворкінгових зон. Тому що одним із стратегічних цілей є побудова ефективної моделі роботи з соціальними партнерами, а також з громадськістю та волонтерськими організаціями».

 

У рамках даного заходу відбулося засідання «круглого столу» за участю багатьох соціальних партнерів: Головне управління Держпраці в Луганській області, Фонд соціального захисту інвалідів, Пенсійний фонд України, Державна податкова інспекція Головного управління Державної Фіскальної служби України, Головне територіального управління юстиції в Луганській області, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професіональних захворювань, а також представники банківської сфери та роботодавці.

 

Представники державних установ і спеціалізованих організацій обговорили механізм супроводу бізнесменів в законодавчій сфері, а так само в комерційній, юридичної та бухгалтерської діяльності. Фізичним особам - підприємцям та юридичним особам на перших порах будуть допомагати в досягненні заявлених цілей, сприяти вирішенню кадрових і організаційних питань, надавати консультації з ліцензування, патентування і сертифікації підприємницької діяльності, податкового законодавства, відкриття рахунків в банківських установах.

 

Робота центру планується за двома векторами: напрямок для відкриття бізнесу і напрямок підтримки власного бізнесу. Бажаючі відкрити власну справу, зможуть отримати професійні консультації з метою виявлення нахилів до підприємництва, в тому числі із застосуванням психодіагностичних методик, отримати індивідуальні консультації з питань бізнес-планування, законодавства, стану ринку праці, а також захистити бізнес-план. На цій платформі будуть проходити семінари, тренінги та майстер-класи з організації підприємницької діяльності, із залученням представників органів влади, державних структур та організацій.

Основною функцією Консалтингового центру є кваліфікована інформаційна і консультаційна підтримка, проведення спеціальних тренінгів, надання спілкування з фахівцями-практиками з організації та ведення бізнесу. Крім того, планується, що серед послуг консалтингового центру буде збір, обробка та узагальнення інформації про інвестиційні пропозиції та продукти, можливих партнерів і учасників даного процесу.

 

За детальною інформацією звертайтеся до Луганського обласного центру зайнятості за телефоном (06452) 2-19-03.