Прес-центр26 листопада 2018, 14:11

У сєвєродонецькому училищі відкрито новий навчально-практичний центр

У Вищому професійному училищі № 94 відкрито навчально-практичного центр з професії  «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж. Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування. Електромонтажник силових мереж та електроустаткування».

В заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

«Наразі триває процес змін і модернізації змісту та якості освіти, – зазначила Ольга Лішик. – Хочу вручити скриньку з ключами від електромонтажної майстерні з новим сучасним обладнанням та інструментом майстру виробничого навчання Леоніду Олефіренку. Бажаю успішної роботи».

На створення навчально-практичного центру з державного бюджету виділено 630 тис. гривень, з обласного бюджету на реконструкцію навчальних приміщень та проведення їх поточних ремонтів – 186 тис. гривень.

Учні можуть тут отримати зазначену професію та пройти виробниче навчання на сучасному технологічному обладнанні з урахуванням новітніх технологій. На даний час в центрі навчаються 91 учень.

У 2019 році планується взяти слухачів на контрактну форму навчання за професією «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» з присвоєнням кваліфікації «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» ІІ-го розряду.

Термін отримання професії складатиме 24 тижні.

Також у холі ВПУ № 94 для присутніх були організовані майстер-класи, на яких представили усі професії навчального закладу.