Прес-центр28 вересня 2021, 13:09

У Сєвєродонецьку для переселенців планується збудувати цілий мікрорайон – Сергій Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина у м. Донецьку (офіс Дніпро) пані Танею І. Байєр.

«Радий познайомитися та вітати вас на Луганщині. Сподіваюсь, у нас буде плідна співпраця», – сказав на початку очільник області.

Він розповів Генеральному консулу про будівництво нової сервісної зони у Станиці Луганській: «Ви сьогодні завітаєте до Станиці Луганської. Раджу на декілька хвилин зупинитися у Щасті, подивитись нову сервісну зону. В Станиці Луганській, в єдиному КПВВ, який зараз працює в області, буде побудована така сама. Зараз закінчуються роботи в зоні пропуску людей. На початку грудня вона вже буде готова».

Сергій Гайдай ознайомив пані Байєр із загальною ситуацією в регіоні.

Учасники зустрічі обговорили загострення безпекової ситуації, зокрема обстріли населених пунктів з боку незаконних збройних формувань, внаслідок яких пошкоджено цивільну інфраструктуру, поранено місцевих мешканців.

Щодо забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб очільник області розповів, що у рамках програми МОМ за підтримки уряду Німеччини планується збудувати у Сєвєродонецьку цілий мікрорайон на 250 квартир. За проєктом – це буде муніципальне житло. Також зараз триває будівництво двох будинків для переселенців у Кремінній, закінчується будівництво житла в Рубіжному.

Окремо Генеральний консул запитала про епідеміологічну ситуацію в області та кампанією вакцинації проти COVID-19.

Також вона поцікавилася планами на майбутній розвиток Луганщини. Сергій Гайдай розповів, що у 2023 році закінчиться ремонт усіх основних доріг. Також до цього часу розпочнеться проєкт будівництва дуже важливої для області залізничної гілки. За два роки планується провести електрифікацію залізничної гілки, що дозволить скоротити час поїздки, наприклад, до Києва на чотири години. Буде зроблено тролейбусне сполучення Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне. Крім того, буде реконструйовано Попаснянський водоканал та багато іншого.

Сергій Гайдай та Таня І. Байєр подякували одне одному за плідну зустріч та домовилися про подальшу співпрацю.