Прес-центр2 серпня 2019, 11:08

У Сєвєродонецьку консультують з питань протидії ґендерно зумовленого та домашнього насильства

У рамках проекту «Сприяння безпеці громад та запобігання насильству в громадських місцях у східній Україні», що впроваджується МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру відбулася міжсекторальна консультація з питань протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству та забезпечення безпеки жінок.

Мета консультації – об’єднання представників місцевих органів влади та поліції, надавачів психологічних та медичних послуг, а також членів жіночих об’єднань, для обговорення та спільного аналізу проблем домашнього насильства та насильства за ознакою статі, безпеки жінок у громаді, їх ризиків та потреб у послугах.

Під час інтерактивного обговорення та роботи в групах порушувались проблемні питання стосовно ґендерно зумовленого та домашнього насильства, з якими стикаються жителі міста.

Напрацювання міжсекторальних консультацій будуть розглянуті спільно з ПРООН на засіданні робочої групи безпеки з метою пошуку шляхів вирішення проблем, що існують у зазначеній сфері на місцевому рівні. Також налагодження ефективних механізмів співпраці влади та надавачів послуг для забезпечення безпеки у громаді.

Слід зазначити, що проект «Сприяння безпеці громад та запобігання насильству в громадських місцях у східній Україні» реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), ООН Жінки, Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за підтримки міжнародних партнерів: Європейського Союзу, Європейського інвестиційного банку, а також урядів Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.