Прес-центр4 жовтня 2022, 07:10

У Сєвєродонецьку, Лисичанську та Попасній оперативна обстановка не дозволяє розпочати відновлення інфраструктури, проте дозволила провести псевдореферендум. Чоловіків призовного віку окупанти вже шукають дронами, на війні навіть студенти

Багато чого обіцяли місцевим жителям росіяни, коли захопили названі вище міста. Згадаємо хоча б відновлення централізованого газопостачання упродовж тижня. Втім, минуло вже більше трьох місяців, а в цих населених пунктах навіть до 1 вересня не підготувались. Зокрема, в Сєвєродонецьку ще не працює жодна школа. Звісно, що й 15 жовтня опалювальний сезон ніхто не розпочне.

Виправдання знайшли. На думку держдуми рф, відбудова Сєвєродонецька, Лисичанська та Попасної розпочнеться, «як тільки цього дозволятиме оперативна обстановка».

Водночас, та ж сама оперативна обстановка не заважала упродовж цих місяців організовувати купу масових заходів, а головне – провести так званий «референдум». Голосувати протягом майже тижня 98 % жителів ситуація на фронті не заважала – замінити зайву ділянку водо- чи газопроводу упродовж трьох місяців безпечної можливості не було. Як там в них кажуть: «Оснований для паники нет».

Тим більше, коли справа дійшла до студентів очної форми, які сподівались на відстрочку на декілька років, однак «родина решила иначе».

Як вирішила вона й те, що чоловіків для примусової мобілізації потрібно шукати ретельніше. Найбільш кмітливими виявилися воєнкоми в Хрустальному, де запустили вулицями міста дронів.

І доки чоловіків в так званій «лнр» атакують з повітря, ЗСУ вже наблизилися майже впритул до північно-західної адмінмежі Луганщини.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 22 удари. Підтверджено ураження 3 опорних пунктів, 16 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 3 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи ППО знищили два БпЛА ворога.

Ракетні війська і артилерія упродовж 3 жовтня уразили 2 пункти управління, 12 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади з боєприпасами, об’єкт протиповітряної оборони, а також 5 інших важливих об’єктів противника.

Відбиті атаки противника в районах населених пунктів Виїмка, Майорськ, Спірне, Озерянівка, Бахмутське, Кам’янка та Тернові Поди.

Росіяни із багатьох видів озброєння обстрілювали населені пункти:

- на Краматорському напрямку: Білогорівка, Верхньокам’янське, Серебрянка, Дружелюбівка, Дворічна, Роздолівка, Ямпіль;
- на Бахмутському напрямку: Соледар, Бахмут, Майорськ, Зайцеве, Яковлівка, Бахмутське, Веселе.