Прес-центр12 листопада 2018, 09:11

У Сєвєродонецьку молилися за дітей-сиріт

У неділю, у День молитви за сиріт, у Сєвєродонецькій обласній загальноосвітній школі-інтернаті молилися за щасливу долю для кожної дитини-сироти.

«Велика шана людям, які всиновлюють дітей, створюють прийомні сім'ї, становляться наставниками. Це є справжній дар любові. Дякую всім, хто простягає руку підтримки, коли дитина потрапляє в складну ситуацію», – наголосила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, яка молилася спільно з дітками задля здійснення їх мрій.

Зауважимо, що наразі на підконтрольній українській владі території області проживає 1451 дитина-сирота та позбавлена батьківського піклування.

У 2017 році усиновлено 39 дітей, з них 31 дитина – українськими громадянами, вісім – іноземними. У цьому році усиновлено 28 дітей, з них 24 – українськими громадянами.

У сім'ях опікунів та піклувальників виховується 1051 дитина, позбавлена ​​батьківського піклування.

Також на Луганщині функціонує 16 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 105 дітей та у наявності 84 прийомні сім'ї, де знаходиться 160 дітей.

Один дитячий будинок сімейного типу та три прийомні сім'ї, в яких виховується 14 дітей, переїхали з тимчасово окупованих територій області.

Кількість дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, влаштованих у сім'ї, по області складає 86 %. Високий показник влаштування дітей в сім'ї громадян України в Сватівському (97 %), Марківському (95 %) районах і Рубіжному (94 %).

341 дитина серед тих, що підлягають усиновленню, знаходиться на обліку в службах у справах дітей міст і районів. З них у віці 6-17 років – 307 дітей. Слід зазначити, що 48 сімей – кандидатів в усиновлювачі бажають узяти дитину, з них до трьох років – 32 сім'ї.