Прес-центр2 квітня 2019, 10:04

У Сєвєродонецьку обговорено порядок реалізації державних програм підтримки аграрного сектору Луганської області

Для ефективної реалізації державної фінансової підтримки агропромислового комплексу у 2019 році Департаментом агропромислового розвитку організовано цикл виїзних нарад по територіям області.
До участі були залучені представники районних управлінь агропромислового розвитку, сільгосппідприємств, сімейних фермерських господарств, органів місцевого самоврядування та зацікавлені жителі дев’яти районів.
У нараді в Сєвєродонецьку взяли участь представники Кремінського, Новоайдарського та Попаснянського районів.
З ними обговорено порядок реалізації державних програм підтримки аграрного сектору Луганської області.
Особливістю заходів була участь в них спеціалістів Луганського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств, Головного управління Держпродспоживслужби, Державної фіскальної служби у Луганській області та Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації, які надали консультації з питань оподаткування в агробізнесі, земельних відносин, надання банківських послуг для аграріїв.
Крім того, Агенцією регіонального розвитку було презентовано створення унікального короткострокового навчального курсу «Школа фермерства».
Цей проект отримав підтримку з боку міжнародних донорських організацій. Курс буде наповнений модулями з тваринництва, рослинництва, новітніх агротехнологій та використання відновлювальної енергетики а також модулем бізнес-планування та питань кооперації.