Прес-центр5 лютого 2019, 08:02

У Сєвєродонецьку обговорили державну ґендерну політику та запобігання і протидію насильству

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик взяла участь у діалоговій зустрічі щодо реалізації державної ґендерної політики та запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на регіональному рівні. Захід відбувся за ініціативи Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації за підтримки ПРООН.

З метою координації зусиль та організації ефективного співробітництва представники органів державної влади, правоохоронних структур, громадських та міжнародних організацій обговорили плани перспективні напрями співпраці у 2019 році в зазначених сферах.

На початку зустрічі Ольга Лішик наголосила на важливості співпраці органів державної влади та громадськості.

На сьогодні на державному рівні затверджено низку програмних документів щодо запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, імплементація яких передбачена на регіональному та місцевому рівнях, зокрема: Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року, Національний план дій з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок до восьмої періодичної доповіді України про виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок на період до 2021 року, Державна соціальна програма забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року.

Зазначені документи передбачають тісну співпрацю державних структур із правоохоронними органами, сектором оборони та громадськими організаціями.

Під час заходу представники органів державної влади, міжнародних та громадських організацій розповіли про заходи та проекти, що реалізуються в області у напрямку сприяння утвердження ґендерної рівності, профілактиці та реагуванню на випадки насильства, поінформували про проведену роботу в 2018 році, поділились планами на 2019 рік.