Прес-центр6 вересня 2017, 10:09

У Сєвєродонецьку обговорили особливості організації дистанційного навчання

Під час семінару-тренінгу «Інформаційна кампанія щодо забезпечення рівного доступу дітей сходу України до середньої освіти. Проміжні підсумки роботи освітніх центрів», який відбувся у Сєвєродонецьку, було обговорено актуальне в умовах проведення на території Луганської області питання впровадження інноваційної дистанційної освіти.

Це має стати інструментом забезпечення рівного доступу до середньої освіти дітей, що проживають на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження та у «сірій зоні». На заході також були презентовані нові інформаційні продукти ГО «Фонд «Відкрита політика».

На семінарі було наголошено на доступі до якісної дистанційної освіти у поєднанні з можливістю отримання якісної офф-лайн освіти.

Порядок організації екстернату та дистанційного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах став предметом жвавого обговорення учасників тренінгу із головним спеціалістом відділу державно-громадського управління освітою департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки О.П. Малишевою.

Особливості організації дистанційного навчання було висвітлено директором Центру дистанційного навчання СНУ ім. В. Даля О.М. Брежнєвим.

На заході було зазначено, що співпраця Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та ГО «Фонд «Відкрита політика» щодо створення в області мережі шкіл з дистанційною освітою, а також освіти осіб з тимчасово непідконтрольних територій триватиме у режимі найбільшого сприяння.