Прес-центр3 березня 2017, 15:03

У Сєвєродонецьку обговорили питання профорієнтації молоді

3 березня за ініціативи Луганської обласної служби зайнятості на базі Сєвєродонецького міського центру зайнятості відбулося засідання «круглого столу» на тему «Сучасні тенденції профорієнтаційної роботи з молоддю: джерела та горизонти співробітництва» за участю директора Департаменту освіти облдержадміністрації Юрія Стецюка, представників, Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму, керівництва шкіл ОДА, ВНЗ, ПТНЗ, роботодавців, спеціалістів з питань зайнятості та розвитку підприємництва міжнародних донорських організацій тощо.

 

Метою проведеного заходу є існуюча необхідність в узгодженні потреб ринку освітніх послуг та ринку праці, проведенні комплексної профорієнтаційної роботи з учнівською та студентською молоддю, посиленні відповідності професійного рівня вимогам роботодавців, а також в орієнтації на самозайнятість та підприємницьку ініціативу. Під час засідання Круглого столу було обговорено Програму спільних заходів на 2017 рік.

 

Враховуючи необхідність об’єднання зусиль усіх соціальних партнерів для вирішення поставлених завдань, учасники зустрічі розробили спільні рекомендації, що сприятимуть послідовній та систематичній роботі з випускниками Луганщини.