Прес-центр17 грудня 2020, 17:12

У Сєвєродонецьку обговорили результати реалізації Стратегії розвитку громадянського суспільства

17 грудня в рамках IX Форуму розвитку громадянського суспільства України «Імунітет до ілюзій» представники облдержадміністрації взяли участь у дискусії за темою «Стратегія розвитку громадянського суспільства. Досягнення, труднощі, перспективи»».

Ця тема є актуальною для громадянського суспільства Луганщини, оскільки у ній піднімаються питання про тенденції розбудови та долання перешкод, що можуть постати перед громадянським суспільством на шляху до розвитку, успішного втілення ініціатив та міжсекторальної співпраці.

Крім того, були підбиті підсумки реалізації регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Луганській області 2017-2020 років.

Заступник директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Андрій Зайцев у світлі впровадження реформ, ініційованих Урядом України, підкреслив: «У зв’язку з впровадженням децентралізації органів місцевого самоврядування, з посиленням органів місцевого самоврядування комунікація з активними громадянами має бути зосереджена переважно на рівні територіальних громад».

До розмови окрім представників обласної влади запросили членів громадської ради при облдержадміністрації, громадських активістів, які розповіли про особливості розвитку громадянського суспільства у Луганській області та складнощі побудови діалогу представників НУО та влади.

Також у рамках зустрічі розглянуто проєкт Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства, який має стимулювати розвиток взаємовигідної співпраці між владою та громадянським суспільством на усіх рівнях.