Прес-центр26 серпня 2021, 11:08

У Сєвєродонецьку організовано спеціалізовані курси для педагогів за сприяння Литовської Республіки

Протягом 25-27 серпня у Сєвєродонецьку Почесне Консульство Литовської Республіки в Луганській області, «Ініціатива психічного здоров’я» Литва, Посольство Литви в Україні проводять триденні інтенсивні курси проєкту «Ефективна профілактика використання психоактивних речовин у школах».

У них беруть участь вчителі, психологи та соціальні педагоги закладів загальної середньої освіти, фахівці самоосвіти та здоров’я громадськості.

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, відкриваючи захід, привітала його організаторів та учасників, побажавши плідної роботи та впровадження інновацій.

Інтерактивне навчання включає ознайомлення з принципами доказової профілактики, що базується на Європейській програмі підготовки профілактики Європейського центру моніторингу наркотиків та наркоманії, програмах сприяння психічному здоров’ю, проведення оцінки потреб та підготовка попереднього плану профілактичних заходів.

А також цільове консультування «Школа без тютюну - допомога курцям», навчання використовувати спеціальний інструмент, щоб допомогти підліткам кинути палити.

Цей проєкт є знайомством з програмами профілактики використання психоактивних речовин (тютюн, алкоголь, наркотики), що зосереджений на зміцненні психічного здоров’я школярів та націлений допомогти людям, які працюють зі школярами, навчитися запобігати поширенню звички куріння чи алкоголю серед підлітків.

Під час курсів фахівці оцінюють потреби та складають плани застосування можливих заходів.