Прес-центр23 лютого 2018, 10:02

У Сєвєродонецьку організовано воркшоп «Сучасні методи роботи музею»

З 21 лютого в Сєвєродонецьку триває чотириденний ІІІ воркшоп «Сучасні методи роботи музею» («Музей відкрито на ремонт») у рамках проекту «Зміцнення громадської довіри», організований громадською організацією «Український кризовий медіа-центр».

Він фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Кімонікс Інтернешнл Інк.

До участі у воркшопі запрошено директорів та співробітників музеїв Луганської та Донецької областей. До заходу долучилася заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

У рамках цієї події відбулась презентація книги «Сталь у степу. Погляд з України», яку провів Посол Королівства Бельгії в Україні Люк Якобс. Особливою подією стало вручення Премії Бельгійської спадщини за кордоном 2017 Міністерства закордонних справ, міжнародної торгівлі і співробітництва Бельгії об'єкту «Любімов, Сольве і Ко» представникам міста Лисичанськ.

Цей об'єкт свого часу будували бельгійці – ним є содовий завод та житлові будинки, де свого часу мешкали працівники. Сертифікат надає право брати участь в грантових програмах на відновлення архітектурної спадщини.

«Пан Посол підтримує Луганщину! – відзначила заступник голови облдержадміністрації. – Наразі маємо домовленість про подальшу співпрацю з реалізації спільних проектів з розвитку культурних та громадських ініціатив. Крім того, дякую керівнику проекту «Музей відкрито на ремонт» Леоніду Марущаку за організацію пізнавального заходу!»

Слід зазначити, що цей проект надає музеям можливість розвивати інклюзивні і прогресивні історико-культурні розповіді, по-сучасному та по-європейські представляти історію.

Він передбачає проведення проектних заходів у Донецькій і Луганській областях, які сприятимуть обміну досвідом між музеями, пошуку нових методів роботи, обговоренню викликів та проблем, способів покращення експозицій тощо.

У рамках воркшопу також проведені лекції та семінарські заняття за напрямами «Канадійський досвід реорганізації музеїв», «Від теорії до практики – досвід молодої директорки музею», «Досвід реалізації освітнього проекту у музеї на прикладі проекту Арсенал Ідей» тощо.