Прес-центр12 лютого 2018, 17:02

У Сєвєродонецьку понад 100 гонщиків змагалися по пересіченій місцевості

Відкриті спортивні зимові автомобільні змагання по пересіченій місцевості «Джип-спринт» відбулись на озері Чисте.

Вітаючи учасників гонки заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зазначила, що обласна влада другий рік поспіль підтримує проведення таких масштабних заходів.

«Проводячи такі змагання, ми показуємо, що Луганщина цілком безпечна для спортсменів. Це чудовий захід, який надихає та згуртовує людей. 35 екіпажів –  справжніх фанатів своєї справи з Луганської та Донецької області беруть участь у цьогорічному «Джип-спринті». Сподіваюсь, що незабаром до змагань долучаться і учасники з інших областей», – сказала Ольга Лішик.

У заході взяли участь понад 100 спортсменів з міст Лисичанськ, Рубіжне,Сєвєродонецьк, смт Новоайдар і Новопсков, а також Краматорська та Слов’янська Донецької області.

Змагання проводяться у форматі гонка по пересіченій місцевості. Учасники заявляються на участь в одному з класів: стандарт (автомобілі з повним приводом), спорт (автомобілі з повним приладом, підготовлені під раллі-рейди), UTV та ATV (підготовлені квадрацикли).

Траса, на якій змагались учасники кільцеподібна, довжиною понад 4,5 км. Стартують учасники згідно жеребкування, з інтервалом від 30 секунд до 1 хвилини. Кожний учасник повинен пройти трасу три-чотири рази. Переможець визначається за найменшим пройденим часом.

Організаторами заходу виступив Клуб екстремального відпочинку «Авангард» за підтримки управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрація.