Прес-центр15 жовтня 2019, 16:10

У Сєвєродонецьку презентовано проєкт «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді»

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні «круглого столу», під час якого було презентовано проєкт «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді».

Цей проєкт впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за фінансової підтримки Німецького Уряду та Німецького банку розвитку.

Вітаючи присутніх, Катерина Безгинська подякувала міжнародним партнерам за можливість створювати та розвивати соціальні проєкти в громадах області.

«Приємно усвідомлювати, що запроваджується цей пілотний проєкт у п’яти громадах: Біловодській, Новопсковській, Чмирівській, Троїцькій і Білокуракинській. Це відповідальна та копітка праця, яка націлена на покращення соціальних послуг для сімей, котрі опинилися у складних життєвих обставинах, виховують дитину з інвалідністю, постраждалих від насильства, переселенців та інших жителів вразливих категорій. Вони самостійно визначатимуть, яка саме необхідна їм допомога, та надаватимуть ці послуги у новостворених центрах. Впевнена, що цей досвід стане прикладом для інших громад області».

У свою чергу, фахівець з питань захисту прав дітей, ЮНІСЕФ Тетяна Фаннуш повідомила, що проєкт доволі великий, багатокомпонентний. Тут передбачена матеріально-технічна та навчально-методична підтримка. А саме, створення мультифункціонального центру надання соцпослуг, закупівля необхідного обладнання, навчання спеціалістів, тренінги для вчителів, обізнаність населення щодо соцпослуг тощо.

«Заплановано, що ці центри почнуть працювати наприкінці 2020 року», – зауважила Тетяна Фаннуш.

Під час презентації проєкту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді», його координатор ЛОВ МБО БФ «СОС Дитяче містечко» Світлана Тунтуєва зазначила, що впровадження цього проєкту стане одним із кроків для розвитку соціальної інфраструктури та створення якісної і необхідної соціальної підтримки для населення.

У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, представники об’єднаних територіальних громад Луганської області.