Прес-центр14 березня 2017, 10:03

У Сєвєродонецьку розпочнуть будувати Сквер слави захисників України

У Сєвєродонецькому кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко взяв участь у засіданні робочої групи щодо побудови «Алеї пам’яті/слави». Цей об’єкт буде заснований на території ЕКО-скверу за адресою пр. Космонавтів 25. До складу робочої групи увійшли військовослужбовці, волонтери, підприємці, громадські активісти.

 

15 березня заплановано розпочати роботи облаштування території.

 

Нову алею урочисто відкриють 26 березня.

 

Роман Власенко передав на будівництво сквера 10 тис. грн, що були зібрані працівниками Луганської обласної державної адміністрації. Він зазначив, що для Луганщини вкрай важливо пам’ятати своїх воїнів-визволителів та всіляко підтримувати громадські ініціативи.

 

На засіданні активісти вирішили встановити у сквері флагшток та сміттєві баки, надані комунальними підприємствами міста. Також присутні обговорили назву алеї і прийшли до згоди, що Сквер слави захисників України є найбільш прийнятною назвою.

 

Вирішено, що у подальшому у сквері буде створено куточки пам’яті загиблим в Іловайську, Дебальцевому, в Луганському та Донецькому аеропортах.

 

Також громадськість обговорила план проведення святкових заходів, присвячених до відкриття скверу.