Прес-центр14 березня 2018, 17:03

У Сєвєродонецьку стартував інформаційний проект про УПА

Сьогодні, 14 березня, у Сєвєродонецькому міському будинку культури відбулася презентація проекту «УПА – відповідь нескореного народу», присвяченого Дню українського добровольця, організована за участі Луганської обласної державної адміністрації та Українського інституту національної пам’яті.

Проект являє собою цілий комплекс із інформаційно-просвітницьких стендів, банерної виставки та тематичних брошур – усе це наочно ілюструє про боротьбу повстанців проти нацистського та комуністичного тоталітарних режимів. Світлини та документи, зокрема з німецьких архівів, мап, які розміщено на стендах, розвінчують поширені міфи про Українську повстанську армію. Унікальні фотографії, розсекречені документи та інфографіка передають атмосферу боротьби українських націоналістів за створення Української держави.

У Сєвєродонецьку експозиція триватиме до кінця тижня. Далі проект буде презентовано у містах та районах області. Виставка подорожуватиме Луганщиною до 16 квітня 2018 року.

Проект підготовлено Українським інститутом національної пам’яті спільно з Центром досліджень визвольного руху, Національним музеєм-меморіалом «Тюрма на Лонського» та Галузевим державним архівом Служби безпеки України.